Aktuelno | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

Aktuelno

Grejanje na gas, kako ga uvesti u domaćinstvo i koje finansijske olakšice su dostupne građanima

Kvalitet vazduha u Subotici: Grejanje na gas, kako ga uvesti u domaćinstvo i koje finansijske olakšice su dostupne građanima

Iako je grejna sezona na izmaku, pravo je vreme da se razmišlja o sledećoj. Do sada smo utvrdili da nije svejedno kako i čime se grejemo, jer se to može u manjoj ili većoj meri odraziti na kvalitet vazduha koji udišemo, pa ovoga puta govorimo o najekolokiškijim načinima grejanja, a to su daljinsko grejanje i grejanje na gas.
Koji grejni uređaj odabrati i kako pravilno propaliti vatru?

Kvalitet vazduha u Subotici: Koji grejni uređaj odabrati i kako pravilno propaliti vatru?

Nakon što smo odlučili na koje čvrsto gorivo ćemo da se grejemo tokom zime, na redu je da odaberemo adekvatan grejni uređaj koji će nam omogućiti ne samo uštedu u ogrevnom materijalu, već i ekološki održiv rad. Zbog toga je važno da izaberemo onaj grejni uređaj koji postiže što bolje sagorevanje goriva za koje smo se odlučili, ali i da znamo kako da pravilno propalimo vatru u ložištu.
Magločistač: „IT Subotica 2030“ postavila 20 merača kvaliteta vazduha u Subotici: Gde je vazduh najzagađeniji i kako to sprečiti?

Magločistač: „IT Subotica 2030“ postavila 20 merača kvaliteta vazduha u Subotici: Gde je vazduh najzagađeniji i kako to sprečiti?

Organizacija „IT Subotica 2030“ stavila je u funkciju 20 građanskih merača kvaliteta vazduha na više lokacija u Subotici i na jednoj lokaciji na Paliću. Građani već sada putem aplikacije mogu da prate u realnom vremenu kakav vazduh udišu na teritoriji grada.