Prolećna akcija sadnje u ulici 51. divizije | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

Prolećna akcija sadnje u ulici 51. divizije

Prolećna akcija sadnje u ulici 51. divizije

Volonteri organizacije IT Subotica 2030 su 15. marta 2024. godine izvršili sadnju 80 sadnica gelegunje duž ulice 51. divizije u saradnji sa preduzećem Čistoća i zelenilo, uz podršku studenata Ekonomskog fakulteta, VTŠ-a, i zaposlenih u lokalnim IT kompanijama.

Ovo predstavlja nastavak akcija usmerenih ka ozelenjavanju grada, u saradnji sa gradskim službama, ekološkim organizacijama, privatnim sektorom i građanima.

Ovom prilikom ističemo i važnost očuvanja drveća, posebno u kontekstu globalnih klimatskih promena, naglašavajući da drveće doprinosi snižavanju temperature, proizvodnji kiseonika, zaštiti od erozije i stvaranju prirodnog staništa za životinje.

Naša organizacija je za potrebe ove akcije imala podršku Grada Subotice i preduzeća Čistoća i zelenilo koji su omogućili neophodne dozvole i mehanički pripremili teren za sadnju, što je u velikoj meri doprinelo efikasnosti ove akcije.

Nastavak akcija pošumljavanja u gradskim i prigradskim područjima planiramo tokom jeseni ove godine, pozivajući građane da se pridruže ovim akcijama. Takođe, upućujemo apel građanima da daju svoj doprinos i u vidu zalivanja drveća tokom sušnih perioda i na taj način pomognu u očuvanju zelenih površina u svojoj okolini.