Evropska noć istraživača u Subotici | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

Evropska noć istraživača u Subotici

noć istrazivaca

Evropska noć istraživača  u našem gradu održaće se 24.septembra u sali Tehničke škole „Ivan Sarić”. Manifestacija će trajati od 16 do 22 časa.

Cilj manifestacije je da se nauka popularizuje, kao i učenje kroz zabavu, kažu organizatori. Ovogodišnji slogan  je „Ozeleni naukom”, a i ove godine đaci, profesori, istraživači, naučnici i nastvnici održaće veliki broj radionica i predavanja. Sav sadržaj je besplatan, a na ovaj način veliki broj mladih ljudi ima priliku da se međusobno upozna i  predstavi, a višestruki je značaj ovog događaja za naš grad. 

Ovaj događaj istovremeno se odvija širom Evrope, naravno u različitom obliku, ali sa istim ciljem, kažu organizatori. Nosilac projekta i suorganizator  je Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice. Svakako jedan od primarnih  ciljeva  je da se  nauka približi mladim ljudima u što širem krugu, kroz razne sadržaje i aktivnosti koji nisu komplikovani, kroz zabavu, ističe direktor Visoke tehničke škole, Igor Firstner.  

Program je uglavnom organizovan za osnovnoškolce i srednjoškolce, ali već nekoliko godina unazad veliko interesovanje pokazuju i najmlađi članovi društva, ali i studenti i stariji sugrađani.  Ukupno će biti 120 učesnika, a ove godine pored obrazovnih ustanova u program se uključio i Gradski muzej, kao i pojedina udruženja.

Svečano otvaranje manifestacije održaće se sa početkom u 15 i 50 časova. Detaljan program svi zainteresovani mogu pronaći na fb stranici noc istraživača Subotica, kao i na zvaničnom sajtu  nocistrazivaca.rs.