Szabadka mint IT rendezvényközpont | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

Szabadka mint IT rendezvényközpont

IT közösség és IT rendezvények

Kiemelten fontos, hogy a fiatal szakembereknek legyen lehetőségük szakmailag fejlődni és hasonló érdeklődésű szakmabeliekkel találkozni. A szabadkai informatikai cégek felismerték ezen igények fontosságát hallgatóik, alkalmazottaik valamint az egész informatikai közösség miatt és aktívan szerveznek konferenciákat, előadásokat, tanfolyamokat aktuális témákról. 

A megszervezett rendezvények Szerbia egész területéről, sőt még a határon túlról is vonzottak érdeklődőket. A résztvevőknek alkalmuk nyílt találkozni, tapasztalatot cserélni, a prominens előadóknak köszönhetően új ismeretekre szert tenni. Az előadások után a házigazdák vendégszeretetének köszönhetően megtekintették Szabadka és Palics szépségeit és a helyi különlegességeket.

Lebonyolított események

Íme néhány példa a Szabadkán vagy Palicson tartott rendezvényekre: Webiz a digitális marketing, Machine Learning Conference az egyre aktuálisabb gépi tanulásról, E-Trgovina az e-kereskedelmi vállalkozások számára vagy az IT4Business ahol az informatikai iparágon kívüli cégek ismerkedhettek meg az IT-ban rejlő lehetőségekkel és előnyökkel. A Drupal webfejlesztésről megrendezett konferencia a már hagyományosnak számító DrupalCamp Pannonia.

Tanfolyamok és előadások

Az informatikai közösség önzetlenül adja át tudását különböző tanfolyamokon és egynapos előadásokon. A Sprint 2 Data Science Camp egyike azoknak a kurzusoknak, amelyek mindenkit érdekelni fognak, akik felismerik a nagy mennyiségű adat szoftveres feldolgozásában rejlő lehetőségeket. Az említett képzésen túl az InfostudHub szervezett honlapkészítéssel és programozással (PHP, JavaScript, HTML, CSS), digitális marketinggel és kapcsolódó elemzésekkel kapcsolatos tanfolyamokat valamint előadásokat tartott az IT szektor legaktuálisabb témáiról.

Nem a tudás megszerzése azonban az egyetlen haszna az ilyen rendezvényeknek. A résztvevők mindenekelőtt magukhoz hasonló érdeklődésű emberekkel, potenciális kollégákkal, munkatársakkal és barátokkal találkozhatnak. Együtt tanulnak, tapasztalatot cserélnek és élvezik Észak-Szerbia nyugalmát és szépségét. 

Jó házigazdaként

A szabadkaiak mindent megtesznek azért, hogy vendégeik jól szórakozzanak, étkezzenek és élvezzék a várost. Büszkén mutatják be Szabadka sajátos építészetét, kényelmes életmódját, a Palicsi-tót, a sétányt, de legfőképpen azokat a helyeket ahol remek ételekkel és jó zenékkel várnak bennünket. 

A fejlett informatikai közösségnek és a város előnyeinek köszönhetően Szabadka jó úton halad afelé, hogy Szerbia informatikai rendezvény központjává váljon. A rendezvények minden résztvevő számára lehetőséget biztosítanak, hogy újat tanuljanak és kapcsolatokat alakítsanak ki hasonló érdeklődéssel és célokkal rendelkező emberekkel.