Subotica kongresni IT centar | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

Subotica kongresni IT centar

IT zajednica i konferencije

Veoma je važno imati priliku za stručno usavršavanje i upoznavanje sa ljudima sličnih interesovanja. Subotičke IT firme prepoznaju bitnost ovih potreba za svoje zaposlene, studente, kao i celokupnu IT zajednicu i aktivne su u organizovanju konferencija, predavanja i kurseva na aktuelne teme.

Organizovani događaji privukli su ljude iz cele Srbije i inostranstva, koji su imali priliku da se upoznaju i razmene iskustva, prepuste gostoprimstvu domaćina, uživaju u lepoti Subotice i Palića, ali i steknu nova znanja slušajući istaknute predavače.

Održani događaji

Neke od konferencija koje su se održale u Subotici ili na Paliću su Webiz za digitalni marketing, Machine Learning Conference o sve aktuelnijem mašinskom učenju, E-Trgovina za, naravno, ecommerce poslovanje, IT4Business na kojoj su se kompanije van IT industrije upoznale sa mogućnostima i benefitima informacionih tehnologija, a evo nekoliko kadrova sa konferencije za web development u Drupal-u - DrupalCamp Pannonia.

Kursevi i predavanja

IT zajednica svoje znanje nesebično prenosi i preko kurseva i jednodnevnih predavanja. Sprint 2 Data Science Camp jedan je od kurseva koji će zainteresovati sve koji vide potencijal u softverskoj obradi velike količine podataka. Pored pomenute obuke, InfostudHub je organizovao kurseve vezane za izradu web sajtova i programiranje (PHP, JavaScript, HTML, CSS), digitalni marketing i prateću analitiku, ali i predavanja na većinu tema aktuelnih u IT sektoru.

Međutim, sticanje znanja nije jedini benefit ovakvih događaja. Učesnici će, pre svega, upoznati ljude slične sebi, svoje potencijalne kolege, saradnike, a što je najvažnije prijatelje. Zajedno će upijati i razmenjivati znanje, ali i uživati u mirnoći i lepoti severa Srbije.

Dobri domaćini

Subotičani će se potruditi da vas dobro ugoste, nahrane, sprovedu po gradu i okolini i da vam prirede dobru zabavu. Pokazaće vam specifičnu subotičku arhitekturu i komotan stil života, Palićko jezero, šetalište i zoološki vrt, kao i mesta gde se jede odlična hrana i sluša dobra muzika.

Zbog razvijene IT zajednice i pomenutih pogodnositi grada, Subotica ide ka tome da postane kongresni IT centar Srbije pružajući time svim učesnicima mogućnost sticanja znanja, upoznavanja sa prelepom okolinom i povezivanja sa ambicioznih ljudima sličnih interesovanja i ciljeva.