IT Szabadka 400 más városból érkező középiskolásnak mutatja be a Szabadkában rejlő IT lehetőségeket | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

IT Szabadka 400 más városból érkező középiskolásnak mutatja be a Szabadkában rejlő IT lehetőségeket

Április 1-jén, pénteken első alkalommal került megrendezésre Szabadkán a „Szabadka Open IT” rendezvény, amelyen több mint 400 érettségizőt láttunk vendégül Topolyáról, Óbecséről, Nagykikindáról, Kúláról, Zentáról és Zomborból. A végzősök megismerhették a Szabadkai Közgazdaságtudományi Kar és a Műszaki Főiskola tanulmányi programjait, valamint városunk több informatikai cégét is. A rendezvényen 5 szakiskola, 3 középiskola és 1 gazdasági iskola vett részt. 

A végzősök első kézből hallhatták, milyen képzési programokat kínálnak ezek az iskolák, és milyen felvételi vizsgák várnak rájuk, ha a szabadkai felsőoktatási intézmények mellett döntenének. Emellett maguktól az intézmények diákjaitól is hallhatták, hogyan is néz ki a szabadkai diákélet, valamint mi az, amitől Szabadka kedvező továbbtanulási hely. Az egyetem és a főiskola bemutatása után a végzősök körútra indultak több informatikai cégbe, ahol mindegyik cég a maga módján mutatkozott be nekik. A középiskolások megismerhették a cégeket, azok működését, hallhattak az informatikus szakmákról, de magáról az üzleti világról is megtudhattak valami újat. 

Biztosak vagyunk benne, hogy számos középiskolás néhány hónapon belül polgártársunkká és leendő kollégánkká válik majd.