IT projekat "Skill Up" namenjen subotičkim srednjoškolcima i studentima zvanično započet na VTŠ-u | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

IT projekat "Skill Up" namenjen subotičkim srednjoškolcima i studentima zvanično započet na VTŠ-u

Počeo projekat "Skill Up"

AIESEC, globalna organizacija vođena od strane mladih, organizuje projekat "Skill Up" u Subotici u saradnji sa IT Clusterom, Visokom Tehničkom školom i Gimnazijom “Svetozar Marković”.

Projekat je zvanično počeo 21. novembra na Visokoj Tehničkoj školi strukovnih studija. Na otvaranju su govorili predstavnici organizacije AIESEC, Filip Budanović predstavnik organizacije IT Subotice 2030, Oliver Guganović ispred IT Cluster-a, kao i predstavnici subotičkih IT kompanija.

"Skill Up" je projekat koji će trajati pet nedelja, namenjen učenicima srednjih škola i studentima koji žele da nauče više o IT-u i kako mogu da postanu deo IT scene.

Cilj ovog projekta jeste da mladi steknu znanja i veštine iz oblasti IT-a, da budu uključeni u novo izazovno okruženje, da nauče da rade u timu i da se međusobno upoznaju i ostvare konekcije. Projekat traje 5 nedelja, a svoje učešće je prijavilo preko 90 subotičkih srednjoškolaca i studenata.