Szabadka, mint az IT szakértelem központja | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

Szabadka, mint az IT szakértelem központja

Szabadka, az IT szektor központja

Egyre több informatikus és diák választja Szabadkát szakmai céljai és harmonikus élete megvalósításának helyszíneként. Az informatikai cégek fejlődése és az egyetemi karokkal való kiváló együttműködés lehetővé tette Szabadka, mint Szerbia és a régió egyik fő informatikai központjának további fejlődését.

Tevékenységi területek

A szabadkai informatikai cégek sokat fejlődtek az elmúlt években. Elismertté váltak a hazai és a külföldi piacokon, ezáltal vonzóak lettek sok olyan diák és fejlesztő számára, akik a programozás, a gépi tanulás (machine learning - ML), a digitális átalakulás, a dolgok internete (IoT) és a robotika területén kívánják folytatni pályafutásukat. Ismerkedjen meg néhányukkal a következő videóban.

Naprakész technológiák

Az említett technológiákat szabadkai informatikai cégek alkalmazzák innovatív projektjeiken a webfejlesztés, automatizálás, Android és iOS mobil alkalmazások, intelligens épületek, virtuális útmutatók, ERP rendszerek, videojátékok és egyebek fejlesztési területén. Ambiciózus munkatársaik széleskörű szakértelemmel rendelkeznek. A back-end és front-end fejlesztőktől a support szakmákig, például projektmenedzserek, digitális marketingesek vagy grafikusokig mindenki megtalálhatja a legtesthezállóbb feladatot.

Innovatív projektek

Azok a fejlesztők, akik megtalálják munkahelyüket olyan technológiákkal dolgozhatnak innovatív, sokszor nemzetközi projekteken mint a  – PHP, Python, Java, SQL vagy HTML, CSS, JavaScript vagy a React.

Oktatás és fejlesztés

Az említett technológiák mindegyikéhez profi szakemberekre van szükség. Szabadkán van lehetőség tovább tanulni és fejlődni. Fejlett informatikai közösség, előadások és konferenciák valamint kiemelkedő oktatói képzések és informatikai cégekkel melévő kiváló együttműködés teszik lehetővé a fiatalok oktatását és munkáját ezeken az egyre népszerűbb területeken.
 

Az informatikai szakemberek számára Szabadka nemcsak ígéretes szakmai lehetőségeket biztosító város, hanem az izgalmas diákélet, a békés és biztonságos családi élet színtere is.