Nagrađeni najbolji učenici subotičkih srednjih škola | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

Nagrađeni najbolji učenici subotičkih srednjih škola

dodela nagrada

U prostorijama poslovnog kompleksa „Digital Hive”, organizacija „IT Subotica 2030” nagradila je đake generacije svih subotičkih srednjih škola. Njima u čast priređena je koktel zabava, a svaki od 12 učenika dobio je vaučer u iznosu od 30.000 dinara i poklon paket organizacije.

Među nagrađenim učenicima su Aron Papajčik i Vukota Markišić, đaci generacije Tehničke škole „Ivan Sarić”, Eržebet Tot i Ana Vojnić Tunić, učenice generacije Srednje medicinske škole, Krištof Nemet i Miloš Pajić, đaci generacije Gimnazije „Svetozar Marković”, Anđela Lebović i Fani Višnjei, učenice generacije Hemijsko-tehnološke škole „Lazar Nešić”, Nikola Koltin, đak generacije Ekonomske škole „Bosa Milićević”, Staša Stantić, učenica generacije Politehničke škole, Sabolč Kozma, đak generacije Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostolanji” i Danijela Zvekić, učenica generacije Srednje muzičke škole.

 

dodela nagrada

 

Ovo je novi projekat organizacije „IT Subotica 2030” pod nazivom Učenici godine”, koji ima za cilj da nagradi i učini vidljivim najbolje đake srednjih škola u Subotici.

„Želja nam je bila da u ovim vremenima, kada su nekako prevladale neke druge vrednosti, ohrabrimo učenike i da im pokažemo da se njihov vredni trud i rad isplate, da prepoznajemo njihov talenat i da imaju šta da pokažu. Isto tako, želimo da im skrenemo pažnju na naš grad i da ih, ukoliko se odluče da ne studiraju ovde, podstaknemo da se nakon studija vrate, da im pokažemo da perspektiva u ovom gradu i te kako postoji i da će ovaj grad biti tu za njih”, objasnio je Filip Budanović, projekt menadžer organizacije „IT Subotica 2030”.

 

filip itsu2030
Filip Budanović, projekt menadžer organizacije “IT Subotica 2030”


Događaj je okupio svih 12 đaka generacije subotičkih srednjih škola, kao i njihove roditelje, prijatelje, profesore i direktore škola, koji su istakli da su ponosni na svoje učenike, a posebno na to što još neko prepoznaje i vrednuje njihove uspehe.

„To je izuzetno važno. Potrebno je da zajednica ceni nečiji trud i rad i da ulaže, pre svega, u mladi potencijal, jer bez mladog potencijala nema ni budućnosti”, rekao je Dušan Pavlović, direktor Gimnazije „Svetozar Marković”.
 

dodela nagrada

 

Organizacija „IT Subotica 2030” postoji nešto više od godinu dana, a nastala je na inicijativu subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova okupljenih oko ideje da učine naš grad prepoznatljivim regionalnim IT centrom sa živom privrednom i kongresnom IT scenom. 

Uz to, namera organizacije je i da pomogne u razvoju društvenih i ekoloških aktivnosti koje će Suboticu učiniti idealnim mestom za studiranje, rad i život, pa tako iza sebe već sada imaju nekoliko uspešno realizovanih projekata, poput sadnje drvoreda duž Segedinskog i Beogradskog puta zajedno sa udruženjem „Zelena oaza Subotica”, te oslikavanja više od dvadeset kablovskih ormarića u užem centru grada u saradnji sa subotičkim umetnicima.

Ovo je treći po redu projekat, a zamisao je da se svake godine realizuje i tako postane jedna lepa tradicija.

„Ove godine je nagrađeno 12 učenika, a u pitanju su đaci generacije svih subotičkih srednjih škola. Za neke naredne godine planiramo da broj nagrađenih proširimo, tako što će, uz đake generacije, nagrađeni biti i učenici koji su se istakli sa nekim drugim uspesima, kako na takmičenjima, tako i na projektima koje su radili u okviru svojih školskih aktivnosti”, poručio je Filip Budanović.

U narednih nekoliko nedelja, organizacija „IT Subotica 2030” predstaviće sve nagrađene učenike ponaosob, njihova dostignuća, planove i želje, kao i kako vide sebe i Suboticu 2030. godine.

Upoznaj svakog od njih klikom na link: https://www.itsubotica2030.rs/ucenici-godine