IT Subotica 2030 predstavila IT potencijal Subotice za preko 400 gostiju iz drugih gradova | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

IT Subotica 2030 predstavila IT potencijal Subotice za preko 400 gostiju iz drugih gradova


U petak, 1. aprila, u Subotici je po prvi put održan „Subotica Open IT” događaj, u okviru koga smo ugostili preko 400 maturanata iz Bačke Topole, Bečeja, Kikinde, Kule, Sente i Sombora. Maturanti su mogli da se upoznaje sa studijskim programima Ekonomskog fakulteta u Subotici i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, ali i sa nekoliko IT kompanija iz našeg grada. U ovom događaju je učestvovalo 5 tehničkih škola, 3 gimnazije, ali i 1 ekonomska škola.

Maturanti su imali prilike da iz prve ruke čuju koji se to studijski programi nude i kakvi prijemni ispiti ih očekuju ako se odluče za studiranje na subotičkim visokoobrazovnim ustanovama, ali i da čuju i od samih studenata kako izgleda studentski život u Subotici, kao i šta je sve to što čini Suboticu dobrim mestom za studiranje. Nakon predstavljanja fakulteta i visoke škole, maturanti su krenuli u obilazak nekoliko IT kompanija, gde im se svaka od kompanija predstavila na svoj način. Gosti su imali prilike da se upoznaju sa kompanijama, njihovim poslovanjem, da čuju koje sve vrste IT zanimanja postoje kod njih, ali i da nauče nešto novo o samom poslovnom svetu.

Sigurno smo da će neki od gostiju već za par meseci postati naši sugrađani, ali i naše buduće kolege.