Događaj "Otvorena IT Vrata" realizovan po četvrti put | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

Događaj "Otvorena IT Vrata" realizovan po četvrti put

Otvorena IT Vrata 2023

U petak 15. decembra 2023. godine bili smo domaćini za 450 učenika srednjih škola iz mesta i gradova iz okoline našeg grada. Učenici iz Sombora, Kule, Kikinde, Ade, Sente, Bačke Topole i Bečeja i ove godine su obišli Visoku tehničku školu strukovnih studija i Ekonomski fakultet, ali i neke od subotičkih IT kompanija, članica organizacije IT Subotica 2030. Ovom prilikom učenici posetili su kompanije Concordsoft Solutions, Auxality, Inspira Hub, Studio Present, ICB Tech i Erdsoft, a prezentovan im je i rad najnovije članice naše organizacije, OTP Banke čiji predstavnici su ih upoznali sa pogodnostima za studente.

Učenici su saznali koji se studijski programi nude i kakvi prijemni ispiti ih očekuju ukoliko se odluče za studiranje na subotičkim visokoobrazovnim ustanovama, ali i da čuju od studenata kako izgleda studentski život u Subotici, kao i šta sve Suboticu čini dobrim mestom za studiranje. Nakon predstavljanja fakulteta i visoke škole, maturanti su imali priliku da vide i ostale prostorije i laboratorije u pomenutim visokoškolskim ustanovama. Nakon obilaska visokoškolskih ustanova gosti su krenuli u obilazak nekoliko IT kompanija, gde im se svaka od kompanija predstavila na svoj način. Maturanti su ovom prilikom saznali više o kompanijama, njihovim poslovanjem, čuli koje sve vrste IT zanimanja postoje kod njih, ali i da nauče nešto novo poslovnom svetu.

Događaj “Otvorena IT Vrata” realizovan je četvrti put u organizaciji IT Subotica 2030, a organizacija početkom iduće godine planira da sprovede i verziju događaja za učenike subotičkih srednjih škola.