“IT Subotica 2030” – amikor a lelkesedés és az összefogás megváltoztatja egy város környezetét | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Ugrás a tartalomra

“IT Subotica 2030” – amikor a lelkesedés és az összefogás megváltoztatja egy város környezetét

DigiTalk

A DigiTalkkal folytatott beszélgetésen George Salfeldt és Branimir Gajić bemutatták az IT Subotica 2030 ötletét és jövőképét és elmesélték mindazt, ami eddig történt. A lenti epizódban megismerheti személyes szokásaikat, gondolataikat és elképzeléseiket az ideális munkafeltételekről és életkörülményekről. 

DigiTalk: Ez az epizód lényegében bemutatja, hogy a kisebb közösségek hogyan dolgozhatnak önmagukon, hogy kibontakoztathassák potenciáljukat, javítsák a fiatalok lakókörnyezetét és szakmai előmenetelét. Az egész szervezet nagyon szívesen megosztja tapasztalatait más, hasonló környezetben zajló kezdeményezésekkel ezért szeretnénk népszerűsíteni ezt a filmet. Szabadkán ténylegesen létezik egy fejlett informatikai éra. Számos cég, intézmény, oktatási törekvés létezik és így szervezetbe tömörülve sokkal többet szeretnének elérni. A beszélgetés során szó esett a szervezet átfogó céljairól és azért, hogy miért érdemes csatlakozni. 
Konkrét nyugat-európai példákat mutatnak be, ahol a fiatalok a nagyvárosok helyett kisebb közösségekben építik karrierjüket, olyan környezetben ahol kedvezőbbek az életkörülmények családalapítás szempontjából is. 

Az informatikai fejlesztéssel kapcsolatos témák mellett szó esett a szervezet más, ugyanilyen magas szintű céljairól: társadalmi kérdésekről, a város tartalmi és gazdasági potenciáljának fejlesztéséről, ökológiáról és “zöld” kezdeményezésekről. Mindez együtt egy nagyon szép példa és sok más közösség is átvehetné ezt Szerbia szerte. A lelkesedés, az egyesített erők és eszközök, az átlátható tervezés és a pontosan meghatározott célok biztos receptje a sikernek. 

Bízunk benne, hogy Szabadka mint IT város a szerbiai fiatalok számára az egyik legvonzóbb célpont lesz.

Megtekintés a YouTube-on.