Održan drugi po redu Subotica Open IT | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

Održan drugi po redu Subotica Open IT

Subotica Open IT, Oktobar 2022

U petak 7.10.2022. ugostili smo u našem gradu preko 500 maturanata iz 11 srednjih škola širom Vojvodine. Priliku da se upoznaju sa Suboticom kao gradom za studiranje, ali i karijernim prilikama u nekim od lokalnih IT kompanija, imali su maturanti iz Sombora, Apatina, Kule, Bačke Topole, Sente, Ade, Bečeja i Kikinde. Gosti su upoznali Ekonomski fakultet u Subotici, kao Visoku tehničku školu strukovnih studija iz Subotice. Nakon obilaska visokoškolskih ustanova, maturanti su posetili i neke od dobro poznatih subotičkih IT kompanija gde su iz prve ruke mogli da saznaju kako izgleda radni dan subotičkih IT stručnjaka. Maturanti su imali prilike da se upoznaju sa IT-evcima iz kompanija Auxality, ConcordSoft Solutions, ErdSoft, Logiscool, ICBTech, Infora Research Group, Infostud Grupe, InfostudHub-a, IP Energy Software i Studio Present-a. Na ovogodišnjem “Subotica Open IT” događaju je učestvovalo preko 500 maturanata iz 6 tehničkih škola, 4 gimnazije i 1 ekonomske srednje škole.

Subotica Open IT, Oktobar 2022Maturanti su iz prve ruke saznali koji se studijski programi nude i kakvi prijemni ispiti ih očekuju ukoliko se odluče za studiranje na subotičkim visokoobrazovnim ustanovama, ali i da čuju od studenata kako izgleda studentski život u Subotici, kao i šta sve Suboticu čini dobrim mestom za studiranje. Nakon predstavljanja fakulteta i visoke škole, maturanti su imali priliku da vide i jedan od dva subotička studentska doma, kao i da obiđu studentsku menzu. Nakon obilaska visokoškolskih ustanova gosti su krenuli u obilazak nekoliko IT kompanija, gde im se svaka od kompanija predstavila na svoj način. Gosti su ovom prilikom saznali više o kompanijama, njihovim poslovanjem, da čuju koje sve vrste IT zanimanja postoje kod njih, ali i da nauče nešto novo poslovnom svetu.

Ovo je bio drugi po redu “Subotica Open IT” događaj u organizaciji IT Subotica 2030, i sigurni smo da će mnogi maturanti koje smo ugostili, već na jesen postati i naši sugrađani.