OČISTILI SMO I OSLIKALI DOTRAJALU REKLAMNU TABLU NA OŠ “ĐURO SALAJ” | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

OČISTILI SMO I OSLIKALI DOTRAJALU REKLAMNU TABLU NA OŠ “ĐURO SALAJ”

Akcija čišćenja i oslikavanja u OŠ "Đuro Salaj"

Organizacija “IT Subotica 2030” je u saradnji sa subotičkom Osnovnom školom “Đuro Salaj” i ekipom subotičkih volontera sprovela akciju čišćenja i oslikavanja dotrajale reklamne table koja se nalazi na ulazu u školu u ulici Šandora Petefija.

U toku ove godine očistili smo i oslikali 30 kablovskih ormana u širem centru, a ovaj projekat izveden je kao nastavak pomenutih aktivnosti usmerenih na čišćenje i ulepšavanje Subotice.

Inicijativa i inspiracija za ovu konkretnu akciju potekla je od učenice Osnovne škole “Đuro Salaj” koja se obratila našoj organizaciji molbom da uredimo ovu reklamnu tablu koja je već duži niz godina bila u lošem stanju. 

Projekat je sprovela organizacija “IT Subotica 2030”, a realizovan je uz podršku konkursa za finansiranje ideja mladih pod nazivom “Šta nam teško” u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Značaj ove akcije prepoznala je i lokalna kompanija “DG Company” koja je obezbedila skelu neophodnu za sprovođenje radova.

Akciju je realizovala ekipa mladih volontera i iskusnijih subotičkih uličnih umetnika. Kako je tabla izgledala pre i posle ove akcije možete da pogledate na fotografijama u nastavku.