DigiTalk: IT Subotica 2030 - kada entuzijazam i udružene snage menjaju ambijent jednog grada | IT Subotica 2030 | #SuboticaHasIT Skip to main content

DigiTalk: IT Subotica 2030 - kada entuzijazam i udružene snage menjaju ambijent jednog grada

DigiTalk

U razgovoru za DigiTalk Džoržom Salfeldtom i Branimir Gajić predstavili su ideju i viziju IT Subotica 2030 ali i sve što je do sada urađeno. U epizodi ćete saznati i njihove lične stavove, razmišljanja i ideje o kreiranju bolje sredine za život i rad. 

DigiTalk: Ova epizoda je u suštini recept kako manje sredine mogu same raditi na razvoju svojih potencijala i unapređenju ambijenta za život i profesionalni razvoj karijere mladih ljudi. Cela organizacija je vrlo rada da deli svoje iskustvo sa drugim, sličnim inicijativama u drugim sredinama, te zato ova epizoda ima i određenu težinu. Subotica ima zaista razvijenu IT scenu, dosta kompanija i mogućnosti za dalji razvoj, a ove kompanije i institucije, okupljene oko ove ideje žele da postignu mnogo više. U razgovoru sa Banetom i Džordžom pričali smo upravo o krovnim ciljevima ove organizacije, razlozima zašto su njihove kompanije ušle u ceo ovaj projekat, te smo pričali o trendovima i konkretnim primerima iz Zapadne Evrope gde se mladi iseljavaju iz velikih gradova i svoje karijere grade u manjim mestima gde postoje bolji uslovi za život i podizanje porodice.

Pored tema vezanih za razvoj IT-a, pričali smo i o drugim ciljevima organizacije koji su jednako visoko postavljeni na lestvici: društvene teme, razvoj sadržaja i privrednih potencijala grada, ekologija i zelene inicijative. Sve zajedno, jedan jako lep primer na koga mogu da se ugledaju mnoge manje sredine u Srbiji. Entuzijazam, udružene snage i sredstva, jasan plan i definisani ciljevi, siguran su recept da će se u ovom postavljenom roku Subotica izdvojiti kao jedna od svetlih tačaka za život mladih u Srbiji, ali i kao jedan od značajnih IT ekosistema.

Pogledajte epizodu na YouTube.